Хотел Casa Бохер: къща на брега на канал в предградие на Сантяго

Casa Бохер е построен на склона на Ло Курро (затова понякога я нарича Casa Lo Курро), от който се разкрива прекрасна гледка към столицата на Чили, Сантяго и разклонения на Андите.

Casa Boher: the house by the canal in the suburbs of Santiago

По склоновете На хълма

Като цяло мястото е напълно отговарят на желанието на клиентите да живеят в града, но за да се избегне твърде близки съседи. Те искат да имат „модерен, но много уютен дом“ в зелената зона. Склонове на хълма, покрити с евкалипт дървета, на сто метра от голяма транспортна отделяне, от където можете за няколко минути да се достигне до всеки квартал на столицата. Единственият проблем беше в напоителен канал, който минава почти през центъра на сюжета. Но всички, които предлага свое оригинално решение, което прави проекта уникален.

Casa Boher: the house by the canal in the suburbs of Santiago

Прозрачни граници

Откритост, прозрачност, липсата на граници – една от основните идеи на проекта, архитектура Casa Бохер го превръща жителите в смотрящих на красиви пейзажи, които го заобикалят. Чрез канал архитекти C3 Шмид архитекти хвърли остъклен коридор, свързващ двете части на къщата. Този коридор-мост двойно значение — от една страна, тя обединява в едно жизнено пространство, от друга — помага на жителите да стане част от обкръжението си. Това е един обикновен и външната стена на големи стъклени плъзгащи се врати, които напълно изчезват, създаване на общо пространство „живот“ на входа“. Свободна, с отворен дизайн е типичен за интериора. Голям черен екран – нататък, се използват, за да зонировать помещение и осигуряване на неприкосновеността на личния живот за спални, за деня се вписват в специални ниши в стената, превръщайки се в абсолютно невидим за непосветените.

Casa Boher: the house by the canal in the suburbs of Santiago

Обединили с природата

Проектиране на Каса Бохер, архитекти отстъпи от строги канони на традиционните стилове, съчетавайки традиционните методи със съвременните конструктивни елементи, с помощта на естествени материали (камък, дърво) със стъкло и бетон. В Централния коридор, който свързва всички стаи, инсталирани без прозорец от пода до тавана, за да се възползват максимално необичаен пейзаж около къщата. Докато C3 Шмид архитектите са се опитали да се интегрират сграда в околната среда, без да се ограничава само за по-големи прозорци. Например, за довършителни работи на басейна се проведе на естествен камък, и неговият проект и „нула“ съвпадна с ръба, на нивото на водата, понякога се прелива над ръба, имитира разположен в близост до (и частично) канал под формата на водопад в няколко нива.