Хотел Casa Рио-Бониту (20 фото): съвременни тропическите гори

Този дом е подобна на сблъсък на противоположностите, вода и огън, архаичен и модерен, лек, буквално се извисява над земята и в същото време здрав и издръжлив. Комбинация от крехкост на стъклото и откритост метал със силата на естествен камък и дърво. Този модерен къща от архитект Карл Жоакаба, за да напишете модерен в архаическом на девствени гори.

Изгубени в джунглата

Casa Рио-Бониту – къщичка за тези, които искат да бъдат спокойни за уикенда, разположен в природен резерват в Рио-Bonito, в планинския район на изток от Рио де Жанейро. Най-важният фактор, който определя дизайна на проекта е близостта на река. Къщата е повдигната над земята, което позволява на потока на въздуха свободно да циркулира под пода – това позволява защита на къща от вода, което е много важно в един дъждовен и влажен климат на Бразилия.

Свободата между масивни стени

Светли и просторни стаи, от нещо, наподобяващо хижа, затворено в пространството между две масивни каменни стени, Широчина всеки е 1,1 м на покрива и на пода е монтиран върху две масивни греди. Стълби по протежение на едната от стените води към тераса на покрива си, откъдето се открива великолепна гледка към реката и тропически гори, а през нощта ярки кичури звезди.

Вътрешно пространство (с полезна площ 70 м2) е разделена почти наполовина баня. От една страна зона за спане, от друга – смесена зона всекидневна/трапезария/кухня. Предната стена е изцяло от стъкло, с плъзгащи се врати, от които се излиза на покрита веранда. Вътрешна грубата каменна зидария разпределени на слънчевата светлина през прозореца, в крайна сметка стените. За да се гарантира най-ефективно отопление, каменни стени от двете страни на къщата се намира камина (в спалнята) и печка на дърва.