Завеси в кухнята

Кухня-това е мястото, което се свързва със семейството и уюта. Именно тук ние прекарваме голяма част от живота си, закуска, обяд и вечеря, както и да общуват със своите близки. Това означава, че в кухнята трябва да бъде правилно декорирана, тя трябва да бъде приятен престой. Важно е всички – като общи накити и фини детайли. Например, завеси. Както много хора вярват, те създават уют и „домашна“ атмосфера. Към техния избор трябва да се отнасяме отговорно: изследване на характеристиките на всеки модел, на всеки стил, тъкани и модерен дизайн. За начинаещ това може да изглежда много сложно, но в тази статия със сигурност ще ви помогне с избора.

Характеристики

За начало си струва да се реши, кои щори ще се играе в кухнята. Ако чисто декоративна роля, а след това, по принцип, може да е особено и не се мисли при избора им – това ще бъде доста и визуални характеристики, като цвят и дизайн.

Друг е въпросът, ако завеси трябва да носи някаква практическа полза. Например, защита от отблясъци или сканиране. В този случай, за избор на щори трябва да се подхожда с голяма отговорност. Завесите могат да помогнат визуално коригира всяка стая, декоративни да скриете недостатъците на кухня или трапезария в това число.

Стилове и дизайни

Завеси в кухнята е много трудно да се избере. Трябва да се вземат предвид формата на прозорци и вътрешно пространство и цвят. Въпреки това, най-важни са самите завеси, включително и на техния стил. Перфектна комбинация от прозрачни леки материи с тежки пердета или завеси и приблизително по едно и нюанси.

Щори плисе, сенници, щори и щори.

  Това е модерно и оригинално решение за кухня, тъй като тези щори не заемат много място и изглежда много подредено, сбито. Щори не само един цвят, но различни нюанси, с щампи или без. Те държат на слънчева светлина и лесно се регулира.

загрузка...

Японски щори спокойно може да се нарече роднини щори, защото те са по-плътни завеси с вложки от плат. Най-често щори, щори плисе, сенници, щори и японски щори са представени на перваза на прозореца.

Камиони

  това е лек дизайн на кухнята, за да се предпази от светлина. Те са интересни за доста придирчиви в грижи и е подходящ дори за най-малките кухни. В случай relstorage много лесно да се играе с цвят и материал и текстура. Има няколко разновидности на relistor – отдавна с касета (прах), за коли със скоби, двойни камиони, мини-камион, в ъгъла.

Завеси за прозорци, еркери залива завеси —

  подобряване на осветлението в стаята. Тъй като еркер-изпъкналата част на стената, правоъгълни или кръгли; често „изяжда“ част от светлината.

Арка

  – интересно дизайнерско решение, както в случая с прозоречните и вратата капак. Самата форма е избрана, и не можете да се лишите от възможността да го украсят малко. Завеси на свода може да бъде от една страна (едностранно), нишки или мрежата (така наречените „юфка“), е асиметрично, или един лист. Ако искате да добавите нотка на лукс, изберете щори с ламбрекен, това ще изглежда много скъпо и елегантно.

  • Има и специални завеси стил

„Ден-нощ“

  . Това е, като правило, ролетни щори, състоящи се от прозрачни (окото) и плътен плат от редуващи се ивици, което позволява да се регулира дозата на светлината. Много е подобно на щори, но само тук можете напълно неясен прозорец, само за изграждане на плътна група от близо с едно движение на веригата.

Цветове и щампи

При избор на щори трябва да се вземат предвид както индивидуалните предпочитания цвят на семейството, както и някои психологически аспекти. Цветовете влияят върху настроението на човека, емоционалното му състояние. Цвят по избор на всеки предмет на мебели трябва да се подхожда отговорно и завеси включително.

Например, често е твърде ярък цвят, за да може просто да се направи очите ви боли, тужится – такива завеси направи кухнята, не в ъгъла на уют и комфорт, малък клон на ада във вашия апартамент. Ето защо ние ви съветваме Ви да прочетете внимателно до характеристиките на цветове. Около колелото на цветовете всички цветове могат да се разделят на две групи: светъл, топъл и спокоен, студен. Първият е най-вече червено, оранжево, жълто, синьо, зелено, лилаво и много производни. Нека да разгледаме най-популярните.

Жълт цвят считат, че цветът на щастието, на слънцето, на шега, но на голямо количество може да се напряга очите. Жълт-това е чудесен вариант за тези, които мислят неординарно; само жълт не трябва да бъдат твърде ярки. Завеси приглушенного жълт оттенък, ще се създаде позитивно настроение и да вдигне настроението.

Червени завеси, като е черен, трябва да бъдат лекувани с повишено внимание. Можете да изберете щори с включвания на всеки от тези нюанси, но ако сте приели чисто червено или чисто черен фон не си струва. Както казват специалистите, от изобилието на тези цветове в интериора може да доведе до излишно безпокойство и нервно възбуждане, а с черен цвят, освен това, „изяжда“ цвят на слънцето. Въпреки това, това е червен в правилната дозировка може да ви даде увереност, да зададете оптимистично настроение и дават енергия. Важното е, че това е малко. Що се отнася до предимствата на черна завеса, тогава той, без съмнение, е краткостта.

Комбинация от черно и бяло винаги е на мода и винаги ще изглеждате стилно на всяка кухня. Много интересно ще изглеждат моделите на всеки друг цвят върху черен фон и бяло, между другото. Белият цвят ще добави светлина и визуално разширяване на помещението. Той се свързва със света и с чистота, енергия. Ако се колебаете и не знаете, завеси какъв цвят да изберете – вземете си чисто бели или шарени, в два цвята, с бели.

Ако обичате нетрадиционни решения в интериора, Вижте лилаво, синьо, лилаво, тюркоаз или светло-зелен цвят. Те ще бъдат чудесно допълнение в кухнята, изпълнена в меки студени цветове. Тези цветове на базата на различни смеси от синьо и зелено помежду си, и така предизвикват спокойствие, спокойствие и хармония. Това е идеалният вариант за жителите на забързания град.

Но бордо завеси, които съчетава в себе си агресивен, изглежда, е чисто червен, а спокоен, благороден кафяв, ще бъде идеален вариант за работна кухня. Цвят настройва в работата си настроение и помага да се концентрира. Същото се отнася и за Браун – само, ако говорим за кафяви завеси, трябва да се обърне на избор до светло-кафяви нюанси, по-тъмен цвят трябва да се използва с повишено внимание. Кафяви завеси може да се превърне в истинско постижение на стаята.

Много интересно ще изглежда бежови или сиви завеси. Те са спокойни и спокоен, отлично пропускат светлина и не напрягают очите. И Грей, има огромно разнообразие от цветове – перла, сив, сребърен…

Отлично решение ще щори в два цвята. Те няма да ви омръзне, а ако изберете две от любимите цветове, и дори ще бъде в състояние да вдигне настроението. Но не забравяйте – най-добрите топли цветове са съчетани с топли, а студените, съответно, с готини. Например, светло-зелени завеси, зелени завеси.

Ако сте любители на различни щампи и мотиви, обърнете внимание на клетката – тя винаги е актуална и изглежда много внимателно, тъй като големи прозорци и форточки. Същото се отнася и за групата – вертикални или хоризонтални, това е прост и елегантен. Вертикални ивици визуално удължават прозореца, а хоризонтални – напротив, ще го направи малко по-широк. Цветя модел е идеален за любители, така да се каже, класика на баба ми – всички в детството, може би виси на прозореца се завеси с цветя, малки или големи. Завеси с щампи визуално разширяване на помещението.

Плат

Много важна роля в избора на завеси играе плат, от които те са изработени. Това е, на първо място, се определя тактилни усещания (мек-твърд, приятен-неприятен на пипане). Втората страна, се свежда до това, че завеси няма да бъдат разбити една седмица след „чорапи“ или по време на следващо миене. Избор на тъкани, трябва да се отнасят не по-малко сериозно, отколкото на цвета – може би дори по-сериозни. Тъканта трябва да запази своята форма, не водят до затруднения при измиване или почистване.

Обикновено, пердета от органза, лен, воал, мрежа, дантела, шифон, мозайка. Най-оригиналните купувачите избират свържа, или конец. Нека да разгледаме всеки вариант поотделно.

Ако става въпрос за дизайн на кухня, забравете за кадифе, брокат и гоблен. Това е напълно непрактично за масата за хранене зони от плат, те са тежки и бързо се замърсяват, съответно, не може да се възползва. Въпреки гоблен и кадифе, изискани, и, разбира се, красиви тъкани, им е най-добре да се мотае в спалнята, библиотека или хола. Коприна в кухнята също така може да изглежда малко не е така, и напълно непрактичен.

Органза. Това е една прозрачна, преливащи на слънцето платове. Идеален за помещения, където трябва да добавите светлина. Освен това, органза е с ниска цена и огромна цветова палитра, което прави по-достъпни за всички слоеве на населението. Но с течение на времето, от органза губят еластичността си и стават по-здрави. Заедно с органза, чудесен вариант за пердета в кухнята ще се превърне в сатен. Това е материя, където плътно усукани памучни или копринени конци, имат характерен блясък.

Има и друга кърпа, много прилича по свойства на памука, но малко по-плътен е воали. Пердета от воал, красив, с блясък на слънцето. Те невесомы и леки, идеални за декориране на прозорци в луксозни помещения и в домашната кухня.

Завеси от сатен ще добави стил лукс. Това е материя с гладка лъскава или problemthese страна. Въпреки факта, че те са чудесен вариант за хола или спалнята, в кухнята, може би те ще ми харесва.

Думата „тюл“ – това е позната на всички ни. Обикновено, тюл често се допълват нюанси от по-плътна тъкан, но тя се използва също и в соло. Фатин – тънка, прозрачна тъкан, понякога с цифри. Пердета от тюл са чудесно допълнение към интериора, включително и в интериора на кухнята.

Бельо плат е най-подходящ за тези радетелей на природата, тъй като материалът е 100% лен. Спално бельо, пердета, изглеждат по-добре в светли цветове, но в тъмното ще помогне да се създаде интересен акцент на прозорците. Но лен не се толерират светъл интериор в комбинация с ленен пердета изглежда малко диво. Въпреки всички предимства, достатъчно лен Moody. Натурален лен както и памук, може да се пере в гореща вода или белина. Те трябва веднага прогладить след измиване, в противен случай, те ще седят.

Пердета от памук – отлична алтернатива на спално бельо, завеси, тъй като качество, свойства и състав е до голяма степен сходни. Памукът също е лесно боядисани, и, следователно, памучни завеси могат да се срещнат в различни нюанси и щампи. Има отлични способности за поглъщане и незаменим в топъл, много мек на допир. Тези щори са много практични и износоустойчивост, както и „силен“ се счита за мерсеризованный памук.

Драперии от шифон добавите в стаята умиротворение и спокойствие.