Завърши с плочки камина

Завърши с плочки камина е един от най-прости и рентабилни начини дизайн акцент. Това покритие не се нуждае от специални грижи, но при избора на материал трябва да се подхожда много внимателно.

Как да изберем правилния материал

За украса на камината ще отговарят на всяка плочка, която може да облицовывать пещ. При избора на плочки важни параметри като:

    Специфична топлина. Плочки допринася за опазването на топлина топлинна устойчивост. Облицовку камината може да е само този вид плочки, които притежават висока устойчивост към високи температури. Плочките трябва да са трайни. Неговият коефициент на якост трябва да бъде не по-малко от 30 т/м материал трябва да бъде екологично чист. В този случай, чрез нагряване на въздуха ще се открояват по-малко количество вредни химични вещества, което е много важно в хола.

При избора на плочки е важно задълбочено проучване. Плочките трябва да бъде гладка, както от външната страна (която ще осигури на естетичен вид), така и отвътре. Ако плочки неравна вътре, и по време на инсталацията това може да бъде трудно да отидете на тухли, което ще доведе до дефекти на прическата.

Пукнатини на плочки говори за това, че материалът е крехка, под въздействието на висока температура, вероятно ще се спука, дори ако пукнатината само на тази страна.

Препоръчително е да се купуват на 10-15% повече материал, отколкото е необходимо. Този излишък ще отидат за рязането на плочки под изпъкналата част и за евентуална замяна в процеса на експлоатация.

Плочки за довършителни работи не се препоръчва. Той не е предназначен за употреба при високи температури.

загрузка...

Плочки не се нуждае от специални грижи, лесно за премахване на прах, сажди и други замърсители. Голяма плочки е по-лесно да оформите от един малък, но по-трудно е да се побере под рифовете и ниши.

Разнообразие от отделочной плочки позволява ви да изберете опции за всеки вкус.

Видове облицовки

    Теракот. Тази плочка е с висока якост и доказали себе си в продължение на много години. Друг специфичен червеникав оттенък, така наречената теракот. Майолика — същата керамичните плочки, но и остекленными. Това е красиво и разнообразно оцветени. Клинкерна плочки. Е алтернатива на довършителните тухли. Голямо разнообразие от цветове на този материал позволява да се впишат във всеки интериор. Гранит. Този материал е добър главно с това, че имитира различни материали като гранит, мрамор или гранитогрес. Шамотные плочки (например, Feldhaus клинкер). Неговата най-важна функция-това е парче, а не масово производство. Този подход позволява да се използват шамотни плочки във всеки интериор. А също завърши на печки и камини всякакви форми и размери. Теракот е един от най-красивите видове довършителни работи. Основната характеристика, която отличава плочки от обикновените керамични плочки, наличието на rumpy, като помага на фиксиране на плочки и подобрява устойчивост на топлина.

Съвети за полагане на

За полагане на керамични плочки не изисква никакви специални инструменти. За режещи елементи на необходимия размер ще съответства на обичайната мелница. Използват плочки с дебелина не повече от 8 мм.

Подготовка на камини и облицовки, както следва:

Премахване на старата тапицерия, ако има такива, заедно с мазилка и боя. Почистване и задълбочаване на шевовете между тухли, навлажнете повърхността с вода. Выровняйте повърхността на тухли с помощта на термостойкой смола или в разтвор. Моля, изчакайте, докато материалът е изсъхнал. Ако повърхността не е много гладко, выровняйте си с помощта на шлайфане колело. По-добре выровненную повърхност, толкова по-лесно ще се слагат плочки. Да се нанесе грунд. Това помага да се намали натоварването на прах и допринася за еднаквост на изсъхване на предходния слой. Оставете грунд два часа, за да изсъхне напълно. Лепилото се смесва в съответствие с инструкциите, с помощта на миксер bosch.между или бормашини с право на закрепване. Лепило за температури над 500 градуса в жилищен закрито не се изисква, на повърхността на камината не се затопля до такова ниво. Голям брой решения, представени в настоящата компания може лесно да изберете подходящия материал. Плочките са започнали да плащам отдолу, се нанася лепило и с помощта на шпатула. Така че между плочките на равно разстояние се използват специални кътове. На всеки няколко реда за проверка на нивото на съединителя по вертикала и хоризонтала. След приключване на зидария изпълняват расшивку шевове. Ако е необходимо, конци могат да бъдат големи или депресия, която се постига чрез нанасяне на специален разтвор скоба елемент. Плочки изсъхва в рамките на два дни при стайна температура. След този период, камина може да се стопи.

Интериорен Дизайн

Декорация на камини от декоративни плочки-отлична идея за украса на дома и огнището, така че той е точно толкова уместно ще се впишат в интериора. Гранитогрес подходящ за всички видове камини: ъглови, полукръгли, затворени и други.